COFETAR - PATISER
- Cod C.O.R./N.C.: 7412.2.1
- Durata: 3-30 zile
- Acreditat: Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
AI NEVOIE DE UN BOOST ÎN CARIERA TA?
Știi meserie dar nu ai calificare?
ATUNCI te așteptăm sa te prezinți la un test (examen) de evaluare a competențelor profesionale. Evaluarea poate fi aplicată în orice moment chiar dacă nu ai absolvit un curs. Actele se pot transmite în format electronic scanate pe adresa noastră de email sau poze transmise direct pe WhatsApp.
Potrivit Persoanelor care Cunosc Meseria și Doresc o Calificare fără Absolvire Cursuri.
Trebuie să aveți minim 8 clase terminate.
Trebuie Doar să Cunoașteți Meseria și să vă Prezentați la Centrul Nostru Pentru un Examen.
Certificat acreditat ANC (diploma) – Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.
Programul de evaluare reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care persoanele pot obține o calificare în condițiile în care au deja experiență în domeniu dar nu dețin un certificat care sa ateste acest lucru, reprezentând alternativa cursului de formare profesională.
DESCRIEREA CALIFICĂRII
Patiserul preparã în laborator sau în unitãtile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializãrii. Dupã ce receptioneazã (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteazã si le conservã pânã la introducerea în fabricatie. Apoi sorteazã, curãtã, cerne si dozeazã materiile prime, dupã care urmeazã prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor; dupã aceastã etapã, se trece la modelarea si coacerea preparatelor (foetaje), umplerea si asamblarea produselor de patiserie. Ultima parte a muncii patiserului constã în finisarea produselor, glasarea si decorarea lor. Utilizeazã dispozitive de încãlzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) masini de preparat si fabricat (malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri si camere frigorifice) si alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusã de sprituit, diverse vase, site, unelte, dulapuri, cântare, cazane, tãvi etc.
UNITĂȚILE DE COMPETENȚE dobândite în urma evaluării:
Comunicarea interactivă la locul de muncă |
Efectuarea muncii în echipă |
Aplicarea normelor de protecţie a mediului |
Aplicarea normelor igienico-sanitare |
Aplicarea NPM şi NPSI |
Asigurarea aprovizionării cu materii prime şi produse alimentare |
Organizarea şi întreţinerea locului de muncă |
Planificarea activităţii proprii |
Ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor |
Asigurarea calităţii produselor |
Exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit |
Exploatarea echipamentelor pentru pregătirea semifabricatelor de patiserie |
Manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare |
Prepararea produselor de patiserie/cofetărie |
Prepararea semifabricatelor de patiserie |
Realizarea decoraţiunilor pentru produsele de cofetărie/patiserie |
CUI SE ADRESEAZĂ
Programul de evaluare se adresează tuturor persoanelor care:
- doresc să obţină o calificare în domeniu;
- dețin cunoștințe teoretice si experienţă practică (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
- doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale..
ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA (EXAMENUL)
Procesul de evaluare este etapizat şi presupune aplicarea unor metode şi instrumente de evaluare destinate recunoaşterii cunoştinţelor şi abilităţilor profesionale dobândite pe căi non-formale sau informale (fie la locul de muncă, fie în mediul familial sau în timpul liber – fără să fi urmat un program de formare profesională în acest sens).
Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale se face pe baza STANDARDULUI OCUPAŢIONAL şi oferă garanţia că persoana certificată a demonstrat că are cunoştinţele şi deprinderile necesare efectuării activităţilor descrise în acest standard.
METODE ȘI INSTRUMENTE DE EVALUARE CE POT FI UTILIZATE
- Test scris cu itemi obiectivi (proba scrisă ce va urmări testarea cunoştinţelor teoretice);
- Întrebări orale şi observare directă în condiţii reale de muncă sau simulare (proba practică ce va urmări verificarea deprinderilor practice);
- Raport din partea altor persoane (recomandare) / poze de la locul de muncă/ portofoliu cu lucrări anterioare (dovezi suplimentare solicitate pentru a demonstra veridicitatea experienţei profesionale).
TIP CERTIFICAT OBȚINUT
Certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
Certificatul de competente profesionale are aceeași valoare ca și certificatul de absolvire, respectiv de calificare, în baza Ordinului Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei 4543/468/2004, Art.33, alin.1-3, care prevede:
”(1) Persoanele declarate competente în urma procesului de evaluare primesc un certificat de competenţe profesionale, pentru unităţile de competenţă în care au fost declarate competente.
(2) Persoanele declarate competente pentru toate unităţile de competenţă specifice unei ocupaţii sau calificări primesc un certificat de competenţe profesionale care cumulează toate competenţele profesionale specifice acelei ocupaţii sau calificări în conformitate cu standardul ocupaţional, respectiv standardul de pregătire profesională.
(3) Certificatele menţionate la alin. (2) au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv de calificare cu recunoaştere naţională, eliberate în sistemul formal de formare profesională.”
ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE:
1.Copie carte de identitate
2.Copie certificat de naștere
3.Copie certificat căsătorie (doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
4.Copie act de studii (minim 8 clase)
5.Contracte de muncă în domeniu, adeverință de la locul de muncă, raport din partea altor persoane, caracterizare, poze în timpul efectuării sarcinilor, filme, proiecte, etc.
Dacă vă interesează calificarea, vă rugăm să ne contactați telefonic la 0743 437 713.
Evaluatorii noștri vă stau la dispoziție la orice oră, cu orice informație suplimentară.
Diplome de calificare recunoscute, obținute pe baza unor examene, fără absolvire curs, în doar câteva zile!
Trebuie doar să cunoașteți meseria și să vă prezentați la centrul nostru pentru un examen teoretic și practic.
AI NEVOIE DE UN BOOST ÎN CARIERA TA?
Știi meserie dar nu ai calificare?
ATUNCI te așteptăm sa te prezinți la un test (examen) de evaluare a competențelor profesionale. Evaluarea poate fi aplicată în orice moment chiar dacă nu ai absolvit un curs. Actele se pot transmite în format electronic scanate pe adresa noastră de email sau poze transmise direct pe WhatsApp.