Servicii

SERVICII DE EVALUARE ȘI CERTIFICARE A COMPETENȚELOR PROFESIONALE

Activitatea de evaluare și certificare a competențelor profesionale constă în aplicarea de instrumente de evaluare pentru demonstrarea, evaluarea și certificarea competențelor dobândite pe alte căi decat cele formale.

Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează acelor persoane care cunosc o meserie dar nu dețin o diplomă care să le ateste cunoștințele. 

Este special conceput pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să se califice în meseria pe care o cunosc, acest program nu presupune participarea la un curs de lungă durată ci oferă posibilitatea atestării experienței profesionale prin susținerea unui examen ce are ca scop evalurea competențelor cadidatului.  

Examenul este etapizat și presupune atât o probă teoretică cât și una practică. Întregul proces are la bază standardul ocupațional pentru ocupația/meseria pentru care se aplică și oferă garanția că persoana certificată deține toate cunoștințele și abilitățile menționate în acest standard. 

Programele de calificare prin evaluare sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar evaluatorii de competențe profesionale desemnați pentru fiecare calificare în parte sunt specialiști în domeniu, certificați și înregistrați de A.N.C. 

Evaluarea se bazează pe ceea ce sunteți capabil să faceți în momentul evaluării și nu ține cont de modul în care ați obținut cunoștințele. 

AVANTAJE OBȚINUTE PRIN CALIFICARE

Certificatul obținut este egal oricărui alt certificat sau diplomă obținută în urma participării la un curs de formare profesională pentru oricare din meseriile autorizate. 

Certificarea oferă posibilitatea obținerii unui loc de muncă mai bun și dreptul legal de muncă.

Evaluarea se desfășoară după un program flexibil, stabilit împreună cu solicitantul, fără să își afecteze programul de muncă. 

Odată calificat, se poate opta pentru un loc de muncă mai bine plătit.

PRINTRE SERVICIILE NOASTRE SE NUMĂRĂ:

Evaluarea și certificarea competențelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale (Certificare pe bază de experiență, fără absolvire curs, prin examene teoretice și practice);

Informarea, consilierea și orientarea în domeniul formării profesionale;

Cursuri de formare profesională.

CUI NE ADRESĂM:

– persoanelor cu experiență de muncă care vizează obținerea unei calificări;
– specialiștilor în resurse umane;
– specialiștilor în formarea profesională a adulților;

PRINCIPIILE NOASTRE:

– validitate,
– credibilitate,
– imparţialitate,
– flexibilitate,
– confidenţialitate,
– simplitate.

AI NEVOIE DE UN BOOST ÎN CARIERA TA?

Știi meserie dar nu ai calificare?

ATUNCI te așteptăm sa te prezinți la un test (examen) de evaluare a competențelor profesionale. Evaluarea poate fi aplicată în orice moment chiar dacă nu ai absolvit un curs. Actele se pot transmite în format electronic scanate pe adresa noastră de email sau poze transmise direct pe WhatsApp.